Підприємство з Дніпра Mr. Garlic для ферментації часнику використовує сорт Любаша, адже у нього великі зубчики, і, відповідно, його легше споживати.
Про це AgroPortal.ua під час прямого ефіру в Instagram розповіла директорка Mr. Garlic Ганна Мала.
Роботу по ферментації часнику підприємство розпочало у 2017 році з 20 кг, зараз партія складає від 300 кг. У планах — збільшити переробку до 500 кг.
Весь часник компанія закуповує або напряму у фермерів, або ж на оптових базах. Потім сировина закладається в машину на 2-3 місяці залежно від вологості. За цей період часник темнішає, з нього виходить гіркий смак та різкий запах, і він стає солодким, але з кислинкою, оскільки містить вітамін С.
«Цього року є проблема із сировиною: декілька постійних постачальників узагалі не зможуть надати товар. Кажуть, що неврожай, а якщо він і є, то поганої кондиції. До того ж підскочила ціна — починали купувати по 35 грн/кг, а сьогодні вже 110 грн/кг», — говорить Ганна Мала.
Підприємиця зазначає, що їм пропонували купувати часник у Туреччині, проте це ніяк не дешевше і не співпадає з цінностями бренду — український продукт лише з української сировини.
Іванна Панасюк, AgroPortal.ua