Задовольнити потреби кожного. Чим особливі солодощі на фруктозі та стевії?

13 грудня 2021, 06:25 5091

Ми є те, що ми їмо. Цей вислів сьогодні як ніколи актуальний. Все більше людей починають слідкувати за тим, що знаходиться в їхній тарілці та наскільки корисна їжа, яку вони споживають.

Щоб задовольнити попит людей, які не можуть вживати звичайні солодощі або уникають цукру в своєму раціоні, ТОВ «Шполянський завод продтоварів» запустив у виробництво особливу лінійку продукції від ТМ «Жайвір» на фруктозі та стевії.

«Виготовляючи солодощі, ми прийшли до думки, що наша класична лінійка ТМ «Жайвір» не може задовольнити потреби всіх споживачів, адже сьогодні є багато людей, які з тих чи інших причин уникають споживання солодощів, оскільки там є цукор, — каже начальник відділу якості ТОВ «Шполянський завод продтоварів» Валентина Снігур. — І саме для них ми розробили унікальну палітру наших смаколиків на запатентованій суміші фруктоза + стевія».

Сучасні підсолоджувачі. Чим вони корисні?

Фруктоза та стевія — це сучасні замінники цукру. Валентина Снігур зазначає, що найбільша користь фруктози в тому, що вона не вимагає інсуліну для перетравлення організмом і має низький глікемічний індекс. За калорійністю не поступається цукру. Однак солодша за цукор у 1,7 рази.

«Фруктоза майже вдвічі солодша за рафінад, але, на відміну від нього, не викликає карієсу, дає більший заряд енергії та краще засвоюється організмом, — додає начальник відділу якості. — Стевія ж надзвичайно солодка, та попри це вона є найменш калорійною з усіх альтернативних підсолоджувачів».

Згідно з останніми дослідженнями, стевія багата на клітковину, полісахариди, ліпіди, пектин, ефірні олії, амінокислоти, вітаміни А, Е, С, групи В, а також цілу низку мікроелементів.

«Такий склад солодощів забезпечує безпечне споживання та є знахідкою для дієтичного харчування, — каже Снігур. — А ще вчені багатьох країн назвали саме стевію панацеєю ХХI століття».

Сировину для виготовлення корисних солодощів завод закуповує переважно в українських виробників.

Пошук «своїх» смаколиків

На основі фруктози та стевії ТМ «Жайвір» випускає горіхові батончики, грильяж, халву та козинаки.

«У нас великий асортимент продукції, розроблений з урахуванням багатьох факторів та смакових уподобань. Особисто мені більше до вподоби халва на фруктозі та стевії. З турботою про споживачів ми створили цілу лінійку «особливих» солодощів: козинаки, цукерки, грильяж та халву на фруктозі зі стевією — вся ця лінійка водночас і солодка, і різна за смаками та текстурами, щоб у споживача була змога ласувати різноманітними смаколиками. До того ж, декілька форматів пакування солодощів дають змогу споживати їх відповідно до вимог раціону», — зазначає начальник відділу якості ТОВ «Шполянський завод продтоварів».

Для зручності споживачів продукція бренду «Жайвір» на фруктозі зі стевією маркується спеціальною позначкою.

«На упаковці нашої особливої лінійки зображено зелений круг з білим хрестиком та написом:«Без цукру на фруктозі». Тому її легко відрізнити від інших солодощів, що полегшує вибір споживача», — каже Валентина Снігур.

Термін зберігання продуктів із цукрозамінниками не зменшується і не збільшується — 6 місяців з дати виготовлення при температурі не більше +25°С та відносній вологості повітря до 75%.

Турбота про безпеку споживання

«Наша компанія завжди йде в ногу з часом. Коли в державі було прийняте рішення, що на перше місце виводиться питання безпечності продукції, ми одні з перших в Україні запровадили систему безпечності, що базується на принципах НААСР, і сертифікували її на відповідність міжнародному стандарту ІSО 22000. Все для того, щоб показати, що наша продукція не лише якісна, а й безпечна», — стверджує начальник відділу якості.


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua