Готується незвичне печиво з традиційних для Японії інгредієнтів — рисового борошна та кокосового молока, а ос використовують в якості оригінальної добавки.
Для печива комах відварюють, підсушують і додають у випічку цілими.
На смак такий незвичний інгредієнт хрусткий та, за різними повідомленнями, нагадує кислуватий ізюм або горіхи. В одному печиві, як правило, міститься 5-10 ос.
Печиво багате на протеїн, магній, залізо і клітковину та є справжнім делікатесом.
Ініціативу додавати незвичний інгредієнт японські кухарі отримали від членів бджолиного фан-клубу. Мисливці прив'язують кольорові нитки до комах і таким чином відслідковують їхні гнізда у природному середовищі, де і відловлюють пікантний інгредієнт для майбутнього печива.
Джибаши сенбей користується неабиякою популярністю серед людей старшого віку. Молодь віддає перевагу більш традиційним десертам.
Коштує таке печиво близько $2 за упаковку із 20 штук.
AgroPortal.ua за матеріалами Newfood.media