Аграрний лайфхак // Дієтологи назвали продукти, які необхідно їсти в парі

20 лютого 2017, 11:53 2511

Помідори і базилік, вино і сир, диня і пармська шинка — продукти, які буквально створені один для одного. І поєднуючи їх на одній тарілці, ми отримуємо від готових страв максимум користі. Дієтологи підтверджують: раціон, що включає в себе ці комбінації, допомагає ефективніше засвоювати поживні речовини. Дотримуючись рекомендацій фахівців з харчування, пропонуємо найкращі поєднання продуктів.

Жири допомагають засвоїти в 3 рази більше каротиноїдів, в тому числі лікопіну і бета-каротину, а також антиоксидантів.

Джерело фото: Аdme.ru
Джерело фото: Аdme.ru

Залізо, що міститься в яловичині, засвоюється набагато ефективніше, якщо їсти продукти з високим вмістом вітаміну С.

Джерело фото: Аdme.ru
Джерело фото: Аdme.ru

Якщо додати до дикого рису часник, то цинк і залізо із зернової культури засвоюються в рази краще.

Джерело фото: Аdme.ru
Джерело фото: Аdme.ru

Вітаміни В і С, які містяться в полуниці, краще засвоюються в поєднанні з цільнозерновими пластівцями. Можна додати знежирений йогурт.

Джерело фото: Аdme.ru
Джерело фото: Аdme.ru

Для кращого засвоєння заліза в тофу можна додати до страви болгарський перець, в якому вітаміну С міститься більше, ніж в апельсині.

Джерело фото: Аdme.ru
Джерело фото: Аdme.ru

Для кращого засвоєння вітаміну D додавайте в їжу жирну рибу, таку як лосось, сардини або форель.

Джерело фото: Аdme.ru
Джерело фото: Аdme.ru

Жири, що містяться в авокадо, допомагають організму краще засвоювати каротиноїди і вітамін А.

Джерело фото: Аdme.ru
Джерело фото: Аdme.ru

Просте з'єднання білка і корисних вуглеводів відмінно підходить для відновлення м'язів після тренувань.

Джерело фото: Аdme.ru
Джерело фото: Аdme.ru

Речовина пиперин з чорного перцю примножує силу багатьох добавок, а особливо покращує засвоєння корисних елементів, які містяться в каррі.

Джерело фото: Аdme.ru
Джерело фото: Аdme.ru

Ідеальне поєднання, в якому цитрусовий сік допомагає засвоюватися здоровим антиоксидантам — катехінам, що містяться в зеленому чаї.

Джерело фото: Аdme.ru
Джерело фото: Аdme.ru

AgroPortal.ua за матеріалами Аdme.ru