Правило перше. Розташовуйте сири за годинниковою стрілкою від ніжних до більш насичених і пікантних. По центру тарілки — м'які види сирів, а ближче до країв — напівтверді й тверді.
Правило друге. За неписаним правилом на тарілці повинно бути непарне число видів сиру.
Правило третє. Тарілка повинна включати різні види сиру (м'які, напівм'які, козячі й тверді, з пліснявою...).
Правило четверте. Щоб кожен гість міг повноцінно оцінити смак сиру, в кожному його шматочку повинна бути і серцевина, і скоринка. Для цього круглі сири нарізайте сегментами, а решта — кубиками або пластинками.
Правило п'яте. Подавати сири прийнято на дерев'яній дошці або плоскій порцеляновій, скляній або керамічній тарілці.
Правило шосте. Сирну тарілку необхідно оформити відповідними фруктами або сухофруктами, ягодами, зеленню, горіхами. До блакитних сирів добре підійдуть мед або джем. Сири дуже смачні зі свіжим хлібом.
AgroPortal.ua за матеріалами Foodandmood.com.ua