Децентралізація виробництва зелені як спосіб зменшити відстань між фермою та тарілкою споживача

26 лютого 2023, 06:30 1471

У долині Салінас, США, вирощують найбільшу кількість салату та іншої зелені. Історично цей регіон постачав левову частку зелені, яку споживали в країні. Та 2022-й став роком випробування для фермерів долини. Рекордні температури, обмежений доступ до води, нові хвороби рослин, а також порушення ланцюгів постачання зробили виробництво продукції економічно невигідним.

«Раніше транспортування зі східного узбережжя на західне коштувало приблизно $3-5 тис. Зараз ціна подвоїлася», — розповідає співзасновник компанії Local Bounti Тревіс Джойнер.

Як відповідь на ці проблеми, Джойнер разом із колегою Крейгом Херлбертом створили мережу локальних ферм із вирощування салатної зелені по всій території США, пише FreshPlaza

Крейг Херлберт

Ми розмовляли з роздрібними продавцями, і вони сказали, що клієнти віддають перевагу місцевим продуктам. Щоб задовольнити цей попит, ми не могли побудувати купу об’єктів у одному штаті, доставляти товар по всій території США та називати себе локальними виробниками. Тому ми розробили модульну технологію, яка об’єднала переваги врожайності вертикального землеробства з перевіреним і ефективним тепличним садівництвом. Вона відома сьогодні як Local Bounti’s Stack & Flow Technology TM.

Підприємці додають, що прагнуть зробити відстань між фермою та тарілкою споживача якомога меншою. Виробництво на місцевому рівні забезпечує стійкі продукти, ринки та партнерства на благо всієї країни.

Переваги поєднання вертикального землеробства з тепличним садівництвом

  1. Local Bounti’s Stack & Flow Technology TM використовує на 90% менше води та землі, ніж у традиційному сільському господарстві. Ідеальні тепличні умови забезпечують найвищу поживну цінність і смак.
  2. Тепличні виробники в середньому отримують 9-15 циклів на рік. Гібридний підхід Local Bounti’s Stack & Flow Technology TM дозволяє виробляти від 17 до 30 циклів урожаю на рік.
  3. Цю технологію можна використовувати як при будівництві нової теплиці, так і в дооблаштуванні вже існуючої.
  4. Термін придатності місцевої листової зелені Bounti у 3-5 разів довший за термін зберігання листової зелені, виробленої традиційним сільським господарством.

«Децентралізація виробництва — це рішення, яке могло б полегшити ланцюжок постачання салату в США. Ми маємо реальний шанс надати споживачам смачний продукт преміум-класу, який вони очікують від місцевого сільського господарства з контрольованим середовищем для свіжих продуктів», — говорить Херлберт.

На даний момент компанія вирощує зелень у Монтані, Джорджії та Каліфорнії, паралельно будуються теплиці в Техасі та Вашингтоні.