За одну зміну тут перероблятимуть 5 т молока, повідомляють в Львівській облдержадміністрації.
«Це перший молокозавод, який за багато десятків років збудували на Турківщині. Це є дуже важливим не лише з огляду на виробництво якісного натурального сиру, це чудова можливість для людей, які недалеко від власних осель здаватимуть молоко і матимуть щодня непоганих додатковий дохід», — заначив голова ОДА Олег Синютка.
За словами керівника цеху Володимира Кравчика, тут вироблятимуть висококалорійні сири із великою поживною цінністю. «Сир вироблятимуть з високоякісного молока, яке отримується від корів, випас яких проводиться на гірських та пригірських пасовищах Карпат», — зазначив він.
Реалізовуватимуть продукцію на ринках та торгових мережах області.
Будівництво цеху, к зазначили у Львівській ОДА, розпочалося у 2015 р.