В Україні запрацював цех з виробництва «альпійських» сирів

24 жовтня 2016, 16:48 3743

У с. Нижнє Гусне Турківського району Львівської області на базі підприємства «Еко-Газда» відкрили новий молокопереробний цех площею 700 м кв. із виготовлення сирів.

За одну зміну тут перероблятимуть 5 т молока, повідомляють в Львівській облдержадміністрації.

«Це перший молокозавод, який за багато десятків років збудували на Турківщині. Це є дуже важливим не лише з огляду на виробництво якісного натурального сиру, це чудова можливість для людей, які недалеко від власних осель здаватимуть молоко і матимуть щодня непоганих додатковий дохід», — заначив голова ОДА Олег Синютка.

За словами керівника цеху Володимира Кравчика, тут вироблятимуть висококалорійні сири із великою поживною цінністю. «Сир вироблятимуть з високоякісного молока, яке отримується від корів, випас яких проводиться на гірських та пригірських пасовищах Карпат», — зазначив він.

Реалізовуватимуть продукцію на ринках та торгових мережах області.

Будівництво цеху, к зазначили у Львівській ОДА, розпочалося у 2015 р.