М’ясопереробні підприємства України у 2024 році наростили закупівлю сільськогосподарських тварин на 11,5% порівняно з 2023 роком. Загальний обсяг закупівель склав 2,107 млн т.
Про це пише «Інтерфакс-Україна» з посиланням на дані Держстату.
За підсумками року підприємства збільшили обсяги переробки власного виробництва на 5,4%, що становить 1,654 млн т.
Найбільший приріст показали промислові підприємства, які спеціалізуються на тваринництві. Вони наростили постачання тварин на 43,1% — до 444,2 тис. т. Водночас домогосподарства, навпаки, скоротили постачання худоби на 18,6% — до 8,3 тис. т.
У загальній структурі закупівель м’ясопереробних підприємств у 2024 році основну частку склала свинина — 65,7%. Яловичина та м’ясо птиці мали приблизно рівні частки — 16,5% і 16% відповідно.
При цьому показники закупівель за видами м’яса значно змінилися:
Повідомляється, що протягом 2024 року ціни на м’ясо зазнали змін:
Основними регіонами, що постачали тварин живою вагою на переробку, стали Вінницька — 640,74 тис. т, Черкаська — 384,85 тис. т і Дніпропетровська області — 342,91 тис. т.