Про це в ході круглого столу зазначила заступник міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова, говориться в повідомленні Мінагропроду.
«Наше завдання полягає у створенні розумного регулювання і ми готові рухатися цим шляхом. Необхідно забезпечити якісною продукцією внутрішній ринок, а також створити можливості для виходу на зовнішні ринки», — зауважила Олена Ковальова.
Як відзначив керівник сектору «Сільське господарство» BRDO Андрій Заблоцький, ринок є дуже перспективним, але чинне законодавство не забезпечує дієвих механізмів вирішення його проблем.
«Чверть норм є неактуальними, а третина інструментів регулювання можуть провокувати високі корупційні ризики», — пояснив він.
Для довідки: у 2018 році 64,7% м'яса (1525,0 тис. т) вироблено сільськогосподарськими підприємствами, 35,3% (831,9 тис. т) — господарствами населення. Виробництво м'яса минулого року на одну особу склало 52,2 кг, що зросло на 1,0% до попереднього року.