Частка молока виробленого на промисловій основі в Україні збільшується. Це забезпечує підвищення якості молочної сировини.
Про це йдеться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства України.
«У 2021 році частка по сільськогосподарських підприємствах становила 31,5%, що на 2% більше до попереднього року», — говориться у повідомленні.
Загалом, найбільше молока усіх видів було вироблено:
Полтавській області — 691,8 тис. т;
Вінницькій області — 684,9 тис. т;
Хмельницькій області — 643,8 тис. т.
Лідерами з виробництва промислового молока були:
Полтавщина — 391,4 тис. т;
Черкащина — 296,4 тис. т;
Харківщина — 245,8 тис. т.
«Слід зауважити, що близько 77% молока, що надходить на промислову переробку — це молоко від сільгосппідприємств, а молоко від населення складає лише 18,5% . За попереднім розрахунком споживання молока та молокопродуктів населенням складе 202 кг/рік в перерахунку на основний продукт. Таким чином, споживання молока та молочних продуктів однією особою в 2021 році зросло на 0,05% до попереднього року», — зазначив директор департаменту аграрного розвитку Мінагрополітки Ігор Віштак.