Ягідна плантація на 20 га дозволяє створити 300 робочих місць

08 січня 2023, 09:50 5978

Фермерське господарство на Івано-Франківщині за грантові кошти планує закласти 20 га ягідної плантації, що дозволить створити 300 робочих місць.

Про це повідомив керівник господарства Ігор Князевич, пише «Суспільне».

За його словами, підприємство спеціалізується на ягідництві та вирощує малину, ожину, смородину, порічки а також дикороси: бузину, шипшину, журавлину. За грантові гроші хочуть закласти 20 га полуниці.

Керівник іншої агрокомпанії Руслан Бабець розповідає, що грант дасть змогу вирощувати більше ягідних культур. Окрім лохини, планують закласти насадження малини й ожини.

«Отримати державну підтримку сьогодні досить складно. Тому що є багато бюрократичних моментів, які пов’язані з документообігом. Але не варто боятися. Той, хто йде, той творить свою історію», — каже Руслан Бабець.

За словами заступника директора департаменту агропромислового розвитку Івано-Франківської ОВА Степана Вінтоновича, десять прикарпатських господарників подали заявки на отримання грантів для розвитку садівництва. Троє з них вперше закладатимуть ягідники або плодові насадження.

«Серед тих, хто подав заявки на гранти, є як фізичні особи, так і фермерські господарства. Загальна сума грантів, яку зможуть отримати прикарпатці, — 27,7 млн грн. Ці гроші дозволять розвивати садівництво на площі у 107,3 га», — розповів Степан Вінтонович.