Найпідступнішою хворобою ожини є сіра гниль, адже саме вона викликає загнивання ягід після їх збору, під час зберігання.
Особливо проблематичною стає тепла та дощова погода, яка сприяє розвитку цих гнилей на ягодах, таких як ожина, малина, лохина, полуниця. Про це йдется у повідомленні агродепартаменту компанії LNZ Group.
Збудник — грибок ботрітіс. Спори гриба розселяються на пелюстках квітки і проникають у неї. Особливо швидко грибок розвивається за вологої погоди, в результаті чого ягоди загнивають. Хворі ягоди не можна вживати у свіжому вигляді, непридатні вони і для переробки.
Заходи боротьби:
Для отримання більш детальної інформації, консультації щодо застосування даного продукту та його замовлення звертайтесь до фахівців LNZ Web за посиланням.