Найбільший виробник органічної лохини експортував 80% ягоди

02 жовтня 2022, 08:00 9082

Цього року компанія Family Garden на Київщині зібрала близько 500 т лохини, 80% з якої було відправлено на експорт. Основні ринки — країни ЄС (Данія, Нідерланди, Німеччина, Іспанія).

Про це розповів генеральний директор компанії Family Garden Іван Гречківський під час онлайн-конференції «Органічний день в Україні».

Підприємство вирощує ягоду на 155 га, це одна з найбільших плантацій органічної лохини в Європі.

«Наше господарство з 24 лютого по 2 квітня знаходилося в окупації та зазнало значних інфраструктурних втрат. З 14 тракторів 12 було знищено без шансів на відновлення, а один New Holland відстежили за трекером, він знаходиться в Чечні», — розповідає Іван Гречківський. 

За його словами, після деокупації в компанії прийняли рішення — максимально швидко відновити діяльність. Цей процес зайняв 1,5 місяці. Головне, що насадження ягід залишилися неушкодженими.

«Ще до війни ми замовили обладнання для сортування, фасування, пакування, і в червні нам його поставили. Наступного року прогнозуємо зібрати 600-700 т лохини. Від своїх інвестиційних проєктів не відмовилися. В експорті продовжуємо розвивати напрям ритейлу готової продукції», — зазначає Іван Гречківський. 


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua