Україна на Biofach буде представлена масштабним національним павільйоном

02 лютого 2023, 14:50 2091

Національний павільйон України на Biofach 2022

У 2023 році Україна буде представлена на найбільшій міжнародній виставці органічної продукції Biofach масштабним національним павільйоном загальною площею 188 м2. Це буде 10-та ювілейна участь українських компаній у найбільшій міжнародній події галузі.

Про це повідомляє Оrganicinfo.ua.

Відзначається, що цьогоріч експортний потенціал органічного сектору України презентуватимуть 23 компанії, що продовжують працювати під час війни та постачати продукцію за кордон. Серед компаній-учасниць Національного павільйону України — виробники зернових культур, горіхів, заморожених та сублімованих ягід, концентрованих фруктових соків та пюре, соняшникової олії, пастили, дитячого харчування, снеків та сухих сніданків, а також допоміжних речовин біопрепаратів.

Окрім того, Україна цього року буде представлена і в програмі конгресу:

  • 14 лютого — виступ на сесії «Останні зміни в політиці органічного виробництва в регіоні Центральної та Східної Європи».
  • 15 лютого — презентація проєкту «Розвиток органічного ягідництва в об’єднаних територіальних громадах Рівненської області» на сесії «Державно-приватне партнерство в органічному секторі для підвищення суспільних благ — досвід Східної Європи».
  • 16 лютого — конференція «Україна: рік після початку війни — інноваційна сила органічних фермерів та глобальні стратегії підтримки».
  • 17 лютого — дискусія «Як війна в Україні впливає на продовольчий суверенітет?».

Для довідки: цього року Національний павільйон України організований ДУ «Офіс з розвитку підприємництва та експорту», національним проєктом Дія.Бізнес у партнерстві з Міністерством аграрної політики та продовольства України, ГС «Органічна Україна», асоціацією «Ягідництво України» та Органічною ініціативою.