На BIOFACH презентували фільм про органічних виробників

31 липня 2022, 10:25 2163

Фільм «Український органічний рух: здобутки, війна та перспективи» презентували 27 липня в межах конференції на міжнародній виставці BIOFACH.

Про це повідомляє проєкт «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства».

«Розпочата росією війна в Україні стала великим викликом для українських органічних виробників: велика кількість господарств опинилися на багато тижнів під російською окупацією, а деякі й сьогодні перебувають на окупованих територіях. Міни на полях, нестача пального, викрадення врожаїв та зменшення кількості робітників — це лише деякі з проблем, які постали перед органічними господарствами», — пояснюють в організації. 

Зазначається, що сміливість та відданість справі українських виробників надихнула на створення фільму, який би показав сьогодення органічного сектору України та презентував діяльність проєкту для міжнародної спільноти.

Своєю історією для фільму поділилися Іван Томенко (ТОВ «Агрофірма «Поле»), Світлана Корацюба (ФГ «Агро-Люкс») та Володимир Метельський, ПСП ім. Т.Г. Шевченка. 

«З 24 лютого ці підприємства пройшли свій шлях та попри все продовжують роботу, як і багато інших органічних виробників по всій Україні», — пояснюється у повідомленні.