Свириденко: Україна має значний потенціал для імпортозаміщення в агросекторі

01 грудня 2023, 10:30 1274

Україна має значний потенціал для імпортозаміщення в агросекторі, насамперед — завдяки розвитку ланцюгів виробництва продукції всередині країни. Відповідність продукції вітчизняних виробників світовим стандартам якості дає змогу посилити її конкурентоспроможність на світових ринках.

Про це заявила перший віцепрем’єр-міністр України — міністр економіки України Юлія Свириденко у межах робочого візиту на підприємства Черкащини.

Під час відвідин виробничих потужностей компанії Ukravit, яка займається виробництвом оригінальних засобів захисту рослин і мікродобрив, Юлія Свириденко відзначила відповідність всіх процесів світовим стандартам і потужну наукову складову підприємства.

propData.content.image
Юлія Свириденко, перший віцепрем’єр-міністр України — міністр економіки України

Підприємство створює український продукт за міжнародними стандартами якості, активно розвиває науку й сприяє впровадженню дбайливого землеробства. Це виводить наше сільське господарство на якісно новий рівень і дозволяє створювати продукти, здатні конкурувати на світових ринках. Їхня продукція задовольняє потреби українських аграріїв у якісних та доступних засобах захисту рослин і мікродобривах, що дає змогу замістити значну частку ринку, який сьогодні займають імпортні товари. Й завдання держави в тому, щоб запустити ланцюг виробництва саме українських товарів. 

Юлія Свириденко відмітила, що робота однієї такої компанії стимулює розвиток сотень агропідприємств, збільшує обсяги їхнього виробництва та покращує якість продукції, а отже — посилює нашу конкурентоспроможність на світовому ринку. 

propData.content.image
Лілія Ільченко, СЕО Ukravit

Ми — український бізнес, ми працюємо в Україні, й наша місія  зробити агро розвиненою та технологічною галуззю, а нашу країну — успішною. Наша продукція та технології дають змогу отримати щедрі якісні врожаї, а супутні сервіси — закрити численні запити та потреби в експертизі для агровиробника. Окрім того, ми активно співпрацюємо з державою та фінансовими установами і таким чином даємо аграріям змогу зберегти й розвинути свій бізнес у складний воєнний час. 



Для довідки: Ukravit — українська компанія, що спеціалізується на виробництві ЗЗР та мікродобрив і працює на вітчизняному ринку вже 24 роки. Препаратами Ukravit в Україні на сьогодні обробляється 10 млн га сільгоспугідь. Крім того, продукція компанії експортується до п’яти країн світу (Грузія, Вірменія, Молдова, Узбекистан, Ефіопія).

Виробничі потужності розташовані в м. Черкаси на площі 8,5 га, обсяг виробництва складає понад 12 тис. т на рік, На сьогодні тут виробляють 178 оригінальних препаратів для сільського господарства.

До складу компанії входить Ukravit Institute — унікальний R&D центр, який поєднує навчально-наукову роботу, фундаментальні галузеві дослідження та агробіологічний сервіс для аграріїв. Має потужний лабораторний комплекс, що включає 2,5 тис. м² лабораторій, фітотронних кімнат, кліматичних камер та теплиць і сучасне обладнання світового рівня.