Названо найбільш поширені напрями розвитку села

12 липня 2022, 09:50 1944

В межах проведення Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2022» до редакції AgroPortal.ua надійшло 210 проєктів із розвитку сільських територій. Більшість із них спрямовані на виробництво сушеної продукції.

Про це повідомляє організатор конкурсу онлайн-видання AgroPortal.ua.

Іванна Панасюк, координатор конкурсу «Неймовірні села України 2022»

Приблизно 30% всіх заявок, які ми отримали від неймовірних сіл, акцентовані на виробництво сушеної продукції: виготовлення борщових наборів та сухого пюре, створення лікарських зборів на чаї, виробництво цукатів з овочів та фруктів. Бажання реалізувати саме такі проєкти очевидне, адже в селах люди вирощують багато власної сировини, а ще більше — росте в лісах та лугах.

Команда AgroPortal.ua зазначає, що багато сіл надихнулися історією села Маломиколаївка, що на Дніпропетровщині. У 2020 році їхній бізнес-проєкт із виробництва цукатів переміг у Всеукраїнському конкурсі «Неймовірні села України». За грантові 100 тис. грн Миколаївська сільська рада закупила все обладнання, необхідне для виготовлення цукатів.

Сьогодні маломиколаївські цукати «Герцевські крафтолики» — це вже бренд, який готовий зайняти свою нішу серед крафтових виробників.