СОК «Дари Гуцульщини» на Буковині розпочинає заготівлю грибів та ягід.
Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook голова правління кооперативу Сергій Терен.
Приймають переробники білі гриби, лисички, мухомори та афини (чорниці). Готують гриби за стародавніми автентичними рецептами на вогні. У сезон переробляється 150-200 т.
Торік усю продукцію СОК «Дари Гуцульщини» було сертифіковано «Органік Стандарт», і сьогодні її можна придбати як у великих торговельних мережах і регіональних магазинах, так і за кордоном.
Для довідки: кооператив було створено 2015 року задля розвитку Путильської громади та заробітку її жителів. Спочатку місцеві займалися лише грибами та згодом розширили асортимент і додали трав’яні збори й переробку ягід на джеми та соки.