МХП-Громаді профінансує 26 бізнес-ідей сталого розвитку

10 серпня 2022, 13:50 2450

За підсумками третього відбору конкурсу бізнес-ідей «Роби своє» благодійного фонду «МХП — Громаді» обрано 26 переможців, які отримають фінансову підтримку в реалізації проєктів.

За інформацією організаторів, у третьому етапі конкурсу було подано 143 проєкти. 

«Загалом за час існування конкурсу зареєструвалося близько 700 учасників, а на розгляд експертів було надіслано 320 проєктів з 11 областей України, серед яких вже обрано 62 переможці. Таким чином, завдяки конкурсу створюється нова екосистема з маленьких історій успіху, які з’являться в різних регіонах України», — повідомляють в «МХП — Громаді» .

Цього року, після повномасштабного вторгнення росії в Україну, було проведено ребрендинг конкурсу, відповідно до умов сьогодення змінено пріоритети та розширено географію прийому заявок на 11 областей України.

Павло Мороз, директор Департаменту корпоративної соціальної відповідальності МХП

Ми першими імплементували подібний конкурс у воєнних умовах, спростивши правила реєстрації та процедуру подання заявок. Ми дивилися на проєкти з погляду їх потенційних можливостей створення найбільшого соціально-економічного ефекту для громади, регіону, а можливо, і для держави в цілому. 



Для довідки: конкурс «Роби своє» має багаторічну історію, адже започаткований ще в 2016 році, мав назву «Село. Кроки до розвитку» та був зорієнтований на сільські території в окремих областях. Ідея конкурсу полягала в стимулюванні розвитку сільських територій шляхом надання грантів на реалізацію мікро-бізнес-проєктів із визначеною тематикою, що стосувалася екології та енергоефективності.