Черга з вантажних автівок на польському кордоні досягає 50 км

05 вересня 2022, 09:15 2396

Ситуація на українсько-польскому кордоні стає критичною і може перерости у катастрофу. Минулого тижня був побитий історичний рекорд: черга з вантажних автівок до пункту пропуску Ягодин на польському кордоні перетнула межу у 45 км.

«Це точно не ті рекорди, яких нам зараз не вистачає. Водії живуть на узбіччі біля пунктів пропуску, у жахливих умовах, по тижню і більше, втрачаючи дохід», — написав на своїй сторінці у Facebook заступник міністра інфраструктури України Мустафа Найєм. 

Водночас він додає, що це можна припинити. «Рух вантажівок можна прискорити. І нам усім відомо — як».

За словами замміністра, головною причиною цих черг  є це низька ефективність роботи польських служб, які проводять фітосанітарний та ветеринарний контроль. 

«Рішення є.... Воно дуже просте: збільшити на польській стороні кількість працівників фітосанітарних та ветеринарних служб. Все. Просто потрібно більше людей, що проводять контроль з польського боку. Це нескладно і очевидно. Більше того, ми пропонували надати українських експертів, які б допомагали польським колегам. Або навіть взагалі вивести цей контроль за межі пунктів пропуску вглиб країни», — пише Мустафа Найєм.