Про це розповіла керівник напрямку фермерських товарів торговельної мережі «Ашан Україна» Вікторія Шило.
«У нас ще не було досвіду співпраці з кооперативами, адже жодне зі створених об’єднань не виходило на нас із готовою продукцією та налагодженою системою поставки. Але є схожі приклади. Зокрема, у Львові є організація, яка централізує поставки продуктів від сільгоспвиробників, допомагає з документацією та логістикою», — розповідає Вікторія Шило.
Вона зазначає, що якщо продукт буде локальним і територіально кооператив знаходиться недалеко від мережі «Ашан Україна», є сенс починати виробництво.
«Потрібно розробити певну рецептуру, почати виготовляти товар і вже з ним виходити в мережі. Кооперативу однозначно потрібно розпочинати цей шлях з продукту», — переконана Вікторія Шило.
Людмила Лебідь, AgroPortal.ua