Аграрії Вінниччини вирощують сировину для виробництва діжонської гірчиці

17 липня 2022, 09:50 3633

Виробництво діжонської гірчиці налагодили на Вінницькій харчосмаковій фабриці. Виготовляють її за рецептом, запозиченим у французів. Таким є результат співпраці між Вінницею і французьким Діжоном, започаткованої у 2019 році.

Про це повідомляє «Голос України».

Після обміну делегаціями і вивчення можливостей співпраці побратими створили агрокластер «АгроВін», до якого увійшла низка сільськогосподарських і переробних підприємств двох країн, а також навчальні заклади — Вінницький національний аграрний університет та аграрний коледж Діжона. Серед напрямів співпраці передбачено, зокрема, налагодження виробництва окремих видів продукції. Розпочали з популярної у французів діжонської гірчиці з вінницької сировини.

Її вирощують на землях у населених пунктах, що входять до Вінницької міської територіальної громади. Розширити посіви цієї культури планують також за рахунок інших сільськогосподарських підприємств, адже потребують більшої кількості сировини. Окрім контракту з французами, виробники гірчиці мають ще три договори на постачання продукції до країн ЄС.