Аграрії отримають додаткових євроквот на $200 млн

30 вересня 2016, 14:36 1838

Європейський Союз пішов на перший крок збільшення квот для сільськогосподарських виробників України.

Про це заявила європейський комісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрьом під час зустрічі з міністром аграрної політики та продовольства України Тарасом Кутовим, інормує Мінагропрод.

«Сьогодні ми привезли хороші новини. Ми вирішили збільшити кількість квот для сільськогосподарської продукції. Це дуже вигідна пропозиція і я вважаю, що це допоможе покращити ситуацію на ринку», — повідомила єврокомісар.

Згідно з прийнятим рішенням українські виробники сільськогосподарських товарів отримають додаткові квоти на кукурудзу, пшеницю, мед, крупи, томати, всього на $195,95 млн. 

Міністр Тарас Кутовий зазначив, що ЄС є стратегічним партнером України. «Позитивна динаміка до збільшення частки ЄС в загальній торгівлі сільськогосподарською продукцією, — закономірний результат послідовної роботи наших аграріїв та Уряду. Не всі очікування нас, як міністерства, і наших виробників сьогодні відображені у пропонованому збільшенні, але воно сьогодні дає можливість наростити обсяги торгівлі в рамках квот з ЄС додатково майже на $200 млн», — сказав він.


Для довідки: Наразі частка ЄС в загальній структурі зовнішньоторговельного обігу сільськогосподарської продукції складає 33,9%.