В Дубаї почали випуск біопалива з молочних відходів

15 березня 2017, 19:00 2305

Компанія Neutral Fuels, що базується в Дубаї (ОАЕ), стала першим підприємством із виробництва комерційного біопалива з молочних відходів.

Нове паливо має таку ж якість, як і біопаливо на основі рослинної олії, яким підживлюється логістичний парк «Макдональдс» в ОАЕ протягом останніх чотирьох років, повідомляють Biofuels-news.

За словами голови ради директорів і генерального директора компанії Neutral Fuels Карла Філдера, проект був натхненний програмою Дубаї «Нуль відходів до 2030 року».

Відмічається, що ОАЕ є другим за величиною виробником молочних продуктів в регіоні Перської затоки після Саудівської Аравії, і ріст очікується і далі до 2021 року. Щорічно в ОАЕ свіжої молочної продукції виробляється 167 тис. т. Кожен 1 % відходів, які переробляють на біопаливо, дасть до 1,67 млн літрів біопалива, які потім можуть зменшити викиди вуглекислого газу на 4460 т вуглецю та його еквівалентів.

При цьому із додаванням відходів від виробництва вершкового масла, вершків і топленого масла, обсяг виробництва біопалива з молочної промисловості може збільшиться більш ніж в два рази.


Для довідки: Neutral Fuels є однією з найуспішніших в Дубаї компаній з переробки. Вона також проводить постійні дослідження в галузі нових технологій виробництва і сировини.