Про це повідомляє Українська плодоовочева асоціація (УПОА).
Крім того, покупці почали шукати альтернативу на зовнішніх ринках, тож вже незабаром Україна може розпочати масовий імпорт столового буряку.
А тим часом українські виробники, враховуючи нестачу пропозиції на ринку, а також ажіотажний попит, продовжують активно підвищувати ціни на ці коренеплоди. В результаті, тільки за тиждень столовий буряк на українському ринку подорожчав в середньому на третину. Все сьогодні фермери пропонують цю продукцію по 5,5-7 грн/кг ($0,20-0,25 за кг) в залежності від якості, обсягу партії та регіону. Для порівняння, ще тиждень тому ціни в цьому сегменті стартували від 4 грн/кг ($0,14 за кг).
«Таким чином на даний момент столовий буряк в Україні коштує вдвічі дорожче, ніж на початку зими 2017 року і пропонується господарствами за рекордними для цього періоду цінами», — зазначають експерти.
Більш того, виробники мають намір вдатися до нових спроб підвищити ціни, а деякі з них взагалі відмовляються від продажів, очікуючи нагоди реалізувати продукцію на ще більш вигідних для себе умовах.