Названо найбільш популярні ЗЗР для соняшнику, сої та ріпаку

28 серпня 2024, 13:50 746

Під час обстеження полів у регіонах України виникали запитання щодо ураження окремих гібридів соняшнику та сої несправжньою борошнистою росою, що є нетиповою щорічною ситуацією. Таким чином, серед аграрії зріс попит на відповідні засоби захисту рослин.

Про це AgroPortal.ua розповіли фахівці компанії LNZ Group. 

«Цього року найбільшим попитом серед клієнтів користувалися гліфосати — Напалм Форте (калійна сіль гліфосату, 550 г/л (450 г/л у кислотному еквіваленті)), Напалм Супер (калійна сіль гліфосату, 663 г/л (540 г/л у кислотному еквіваленті)). Також фунгіциди проти пероноспорозу — Ультралін (цимоксаніл, 300 г/кг + азоксистробін, 250 г/кг), ад'ювант Супер Мачо добре продавався, адже було досить спекотно, і цей препарат додавали до бакових сумішей, оскільки він розтягує поверхневий наліт краплі та обволікає листову поверхню», — відзначили в компанії. 

Проти кліща на соняшнику та сої найбільше аграрії використовували продукт Акарицид Миральд (фенпіроксимат, 50 г/л). Препарат буквально за тиждень розібрали у всіх компаній-виробників і постачальників. 

Фахівці також відмічають, що навесні, у період цвітіння ріпаку, спостерігалося дуже багато квіткоїда, тому активно продавався препарат Синерид (тіаклоприд, 240 г/л). До речі, він є абсолютно безпечним для бджіл, що важливо в період цвітіння ріпаку. Даного препарату також не всім вистачало.

«Пізніше активно пішов у продаж Атік. Його змішували із Синеридом, оскільки ріпаковий квіткоїд поширювався дуже активно, і одиночні препарати не спрацьовували. Коли подолали квіткоїда, пішли приморозки, і з цією проблемою не змогли поборотися, тому 30% врожаю ріпаку недоотримали. Натомість спека на ріпак критично не вплинула, чого не можна сказати про сою та кукурудзу», — розповіли у LNZ Group.


Вікторія Полевик, AgroPortal.ua