На Волині громада займеться вирощуванням малини

19 січня 2021, 17:20 3422

На території Дубівської ОТГ (Ковельський район Волинської області) розміщені підприємства, які займаються заморожуванням та постачанням за кордон ягідної продукції. У місцевих жителів з’явилася можливість отримати безвідсоткові кредитні кошти на два роки для створення малинового бізнесу та отримання консультацій з технології вирощування.

Про це розповів на своїй сторінці у Facebook голова Дубівської ОТГ Роман Троцюк. 

«Вже багато років в Україні та, зокрема, у Дубівській ОТГ спостерігається міграція жителів працездатного віку до країн Європи. Жителі громади їдуть до сусідньої Польщі для збирання врожаю ягідних культур. Сьогодні виникла можливість створення власного бізнесу з вирощування та продажу малини на території громади», — йдеться в повідомленні.

Роман Троцюк вважає ягідний бізнес цікавим, оскільки Дубівська ОТГ — аграрна громада, і на її території є землі різної родючості, а малина невибаглива до ґрунту.

«Створення плантацій малини призведе до створення робочих місць у наших селах. Досить піднімати економіку сусідньої Польщі та працювати на пана, варто почати працювати на себе. Виникає можливість створення власного бізнесу, не маючи стартового капіталу. З іншого боку, підприємство, яке купуватиме продукцію виробників, отримає прибуток та сплатить податки до бюджету громади. Якщо в одному селі даною справою займатимуться декілька підприємців, то вони зможуть кооперуватися та зменшити транспортні витрати на доставку продукції до переробного підприємства. При більших обсягах продукції виникає можливість вибирати підприємство з переробки з кращою ціною», — зазначає Роман Троцюк.

Він наголошує, що погодні умови дозволяють закласти малинову плантацію та отримати прибуток уже в 2021 році.