В Астарті стартував сезон цукроваріння

13 вересня 2023, 15:35 1456

Сезон цукроваріння розпочався на переробних підприємствах «Астарти».

12 вересня переробку цукрових буряків розпочав цукровий завод на Вінниччині. Наприкінці цього тижня буде запущений завод на Полтавщині, а у третій декаді та на початку жовтня — ще три. Загалом поточного сезону сировину перероблятимуть п’ять цукрових заводів агропромхолдингу, говориться у повідомленні компанії. 

«Команди та переробні підприємства повністю готові до роботи. На додаток до капітальних ремонтів, ми реалізовуємо низку інвестиційних проєктів, які спрямовані на підвищення якості цукру і збільшення продуктивності виробництва», — говорить директор з переробки продуктів сільськогосподарського виробництва «Астарти» Євген Садовий. 

За його словами, компанія минулого року провела заміну схеми сушіння жому з газу на пелети рослинного походження, придбала додаткові генератори і збільшила виробництво біогазу на власному біоенергетичному комплексі. Цього року завершує процес переведення трьох котлів на альтернативні види палива. 

Тим часом аграрні підприємства агропромхолдингу, які і забезпечують значну частину сировини для цукрових заводів «Астарти», продовжують збирання цукрових буряків, загальна площа яких цього року становить 39 тис. га.  Також компанія активно співпрацює і зі сторонніми сільгоспвиробниками, розширюючи з року в рік масштаби співробітництва.   

«Враховуючи усі фактори, ми плануємо збільшити обсяги переробки та розширювати географію експорту на європейські ринки»,  — додав Євген Садовий.


Для довідки: «Астарта» — вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, який здійснює діяльність у Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській і Харківській областях. До складу холдингу входять цукрові заводи, агрогосподарства із земельним банком близько 250 тис. га і молочні ферми. 7 високотехнологічних елеваторних комплексів компанії розташовані у Полтавській, Хмельницькій та Вінницькій областях. Загальна потужність зберігання 562 тис. т. У 2014 році холдинг ввів у експлуатацію завод із переробки сої в Полтавській області (ТОВ «Глобинський переробний завод»).