Рік виявився дуже врожайним для сої

17 жовтня 2023, 13:20 1624

Група «Агротрейд» повністю завершила збір урожаю сої на Харківщині, Полтавщині та Сумщині.

Як говориться у повідомленні компанії, результати обмолоту традиційної сої склали майже 150% від запланованих, а RR-культури — 130%.

«Цей рік виявився дуже врожайним для сої. Як і завжди, ми використовували стандартну технологію: перевірені сорти та добрива, але з ефективнішою системою захисту. Позитивний вплив на врожайність культури справили рясні літні опади у час, коли формувалися боби та наливалося насіння. Природа була прихильною до нас», — зазначив директор агропромислового департаменту групи «Агротрейд» Олександр Овсяник.

Уточнюється, що цьогоріч у компанії під бобову виділили 4,7 тис. га. Посіви RR-культури склали 2,7 тис. га, а традиційної сої — 2 тис. га.


Для довідки: Група «Агротрейд»  — вертикально інтегрований холдинг агропромислового циклу: виробництво, зберігання, переробка та торгівля сільськогосподарською продукцією. Холдинг обробляє 70,5 тис. га землі в Чернігівській, Сумській, Полтавській та Харківській областях. Профільні культури — соняшник, кукурудза, озима пшениця, соя, ріпак. Група володіє мережею елеваторів загальною ємністю одночасного зберігання 570 тис. т.