Підсумки року: Астарта досягла рекордної урожайності пізніх культур

28 січня 2024, 15:06 1135

Агропромхолдинг «Астарта» підбив підсумки збиральної кампанії пізніх культур 2023 року.

Про це говориться у повідомленні компанії.

«Агропідприємства холдингу зібрали 200 тис. т кукурудзи з урожайністю 10,35 т/га (+16,2 % до 2022 року) та 2,2 млн т цукрових буряків з урожайністю 57,61 т/га (+2,6% до 2022 року)», — говориться у повідомленні. 

Як пояснили в компанії, триваліші терміни збирання врожаю спричинені кількома факторами: складними погодними умовами — рясні та затяжні опади у жовтні-листопаді 2023 року призвели до відтермінування збирання врожаю. Також були логістичні труднощі з доставкою сировини на переробні підприємства, а відтак і збої у ритмічності роботи деяких цукрових заводів та зменшення їхньої продуктивності. 

«Іншим важливим фактором стало збільшення врожайності пізніх культур — показники врожайності кукурудзи та цукрового буряку стали найвищими за всю історію вирощування культур по холдингу», — додали в компанії.

Наразі аграрії «Астарти» продовжують активно готуватися до весняної посівної.


Для довідки: «Астарта» — вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, який здійснює діяльність у Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській і Харківській областях. До складу холдингу входять цукрові заводи, агрогосподарства із земельним банком близько 250 тис. га і молочні ферми. 7 високотехнологічних елеваторних комплексів компанії розташовані у Полтавській, Хмельницькій та Вінницькій областях. Загальна потужність зберігання 562 тис. т. У 2014 році холдинг ввів у експлуатацію завод із переробки сої в Полтавській області (ТОВ «Глобинський переробний завод»).