ІМК отримала дружні сходи озимих. Проведено всі технологічні операції

08 грудня 2022, 12:00 2078

Восени 2022 року в ІМК посіяно 32 865 га озимої пшениці. На полях проводяться систематичні спостереження і контроль за станом посівів озимих культур.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

«Дощова та прохолодна погода в другій половині вересня не дала відсіятися в оптимальні строки, тож завершили посівну в середині жовтня. В цей час на площах близько 8 тис. га з раннім строком посіву вже почали проростати бур’яни, тож там довелося застосовувати страховий гербіцид, щоб уникнути конкуренції та пригнічення бур’янами рослин озимої пшениці», — розповів директор з виробництва ІМК Микола Пилипенко.

За його словами, незважаючи на пізній посів та завдяки достатньо теплій погоді наприкінці жовтня – початку листопада, отримали дружні сходи пшениці. Всі технологічні операції проведено правильно, щоб рослини достатньо добре перезимували.

Микола Пилипенко зазначає, що на даний час вегетація озимої пшениці припинилась, і сходи заданої густоти складають: на площі близько 20 тис. га у фазі кущення 3-4 листки, і на площі близько 13 тис. га — 1-2 листки.