ІМК сплатила чверть мільярда податків та зборів

30 листопада 2022, 14:22 1955

Підприємства ІМК за 11 місяців поточного року сплатили 250,2 млн грн податків та зборів, зокрема за березень-листопад (9 місяців війни) сума сплачених податків склала 180,4 млн грн.

Про це говориться у повідомленні компанії на сторінці у Facebook.

«Незважаючи на те, що підприємства ІМК працюють у прикордонних з росією областях, які постраждали за час повномасштабного вторгнення рф в Україну, і обстріли яких продовжуються і донині, попри величезні проблеми з продажем вирощеного нами зерна та енергетичний терор, який росія чинить в Україні, — ІМК працює. Ми сіємо, збираємо врожай, платимо податки, заробітну плату понад 1700 працівникам, виконуємо зобов’язання перед нашими партнерами-власниками земельних паїв: зараз триває виплата орендної плати за землю. Дякую всім працівникам підприємств ІМК — незламним людям незламної країни!» — зазначив генеральний директор ІМК Алекс Ліссітса.


Для довідки: ІМК є інтегрованою сільськогосподарською компанією в Україні. Напрями діяльності: виробництво сільськогосподарських культур (кукурудза, пшениця, соняшник); зберігання сільськогосподарських культур; виробництво молока. ІМК обробляє 120 тис. га землі, розташованих в Полтавській, Чернігівській та Сумській областях України. Компанія була заснована 2007 року. У 2021 році IMК отримала чистий прибуток в розмірі $78,7 млн і EBITDA $110,3 млн. ІМК є однією з 10-ти найбільших аграрних компаній в Україні. У травні 2011 року відбулося розміщення акцій ІМК на Варшавській фондовій біржі.