Grain Alliance інвестує в елеватор у Словаччині близько 17 млн євро

02 лютого 2023, 09:20 1519

Баришівська зернова компанія Grain Alliance планує інвестувати у розвиток словацького хабу приблизно 17 млн євро, в тому числі 10 млн євро від ЄБРР та 7 млн євро від шведських власників підприємства.

Про це АgroРortal.ua повідомив президент компанії Євгеній Радовенюк.

«Проєкт модернізації та розширення елеватора у Словаччині передбачає будівництво двох силосів для збільшення потужностей зі зберігання зерна до 40 тис. т, а також улаштування очисного обладнання, аспірацї та автоматизації всього елеватора. Таким чином, елеватор буде спроможним приймати від 400 до 700 тис. т українського зерна на рік, станом на сьогодні орієнтир — 200 тис. т»,  розповідає Євгеній Радовенюк

Він додає, що компанія  направляє інвестиції не лише у галузь елеваторного господарства чи для придбання сільськогосподарської техніки. 

«Сьогодні ми маємо кредитування від Європейського банку реконструкції та розвитку у розмірі приблизно 20 млн євро, 6 млн з яких іде на розвиток нашого елеватора у Словаччині, решта спрямовується на розвиток інфраструктури та виробничих потужностей в Україні. У нас інвестиції розподіляються адекватно, залежно від виробничих потреб»,  уточнив Євгеній Радовенюк.


Алла Стрижеус, AgroPortal.ua