ДПЗКУ просить у Китаю гроші на елеватори

01 жовтня 2016, 08:15 2647

ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» (ДПЗКУ) веде переговори з Експортно-імпортним банком Китаю про те, щоб вони підтвердили можливість використовувати на модернізацію елеваторів кошти з першого траншу кредитної лінії.

Про це розповів в.о. голови правління ДПЗКУ Борис Приходько в інтерв'ю виданню «Діло».

За його словами, в цьому році корпорація планувала направити на модернізацію $57 млн, але не змогла домовитися з банком і зараз проводить модернізацію за свій рахунок. На ці цілі виділили 231 млн грн.

«На модернізацію лінійних елеваторів витратимо 125 млн грн, близько 88 млн грн — на модернізацію наших портових елеваторів. Ще близько 17 млн грн ми витратимо на автоматизацію бізнес-процесів, впровадження системи контролю якості зерна, а також систем безпеки і відеоспостереження», — уточнив Борис Приходько.

Він також додав, що в цьому сезоні ДПЗКУ відвантажила з елеваторів в Голій Пристані та Великій Лепетисі зерно на річковий транспорт. Подібні операції на цих підприємствах не здійснювалися понад 10 років.


Для довідки: ДПЗКУ створена урядом України в серпні 2010 р. До її складу входить розгалужена мережа філій  — лінійні та портові елеватори, млини, комбікормові й круп'яний заводи. Сумарно 53 підрозділи-філії ДПЗКУ можуть зберігати 3,75 млн т зернових, у тому числі сумарні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів складають близько 2,5 млн т зернових вантажів на рік.