ЕтноПродукт відновлює переробку

01 жовтня 2022, 15:10 2378

Компанія «ЕтноПродукт» найближчим часом відновить переробку молока та повернеться до довоєнного ритму роботи.

Про це повідомив генеральний директор ПрАТ «ЕтноПродукт» Андрій Ніколаюк під час онлайн-конференції «Органічний день в Україні».

Виробництво компанії знаходиться на півночі Чернігівщини і з 24 лютого по 2 квітня перебувало в окупації. 

«Було складно працювати в оточенні, не було кормів, палива, але ферма не могла зупинити роботу. Коли було знищено підстанцію і не стало електропостачання, працювали на генраторах, адже корів потрібно було доїти двічі на день», — розповідає Андрій Ніколаюк. 

Він додає, що значною проблемою для підприємства стала реалізація молока, оскільки були зруйновані мости. Компанія відновила постачання молока в Київ лише влітку після відновлення мостів через Десну. Зараз уже працюютьть над відновленням переробки молока. 

«Дуже добре, що в органічному секторі була ініціатива зі створення фондів, надання грантів. Таким чином ми підтримували один одного, це надихало і давало надію, що в нас є перспективи. Підтримка грантами не грає ключової ролі у відновленні роботи підприємств, але вона важлива. Ми зараз не можемо продавати продукцію за нормальними цінами, тож кожна гривня нас підтримує фінансово», — зазначив Андрій Ніколаюк. 


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua