Corteva у 16 разів збільшить експорт насіння з України до ЄС

10 серпня 2022, 15:22 2175

Міжнародна сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience нарощує експорт насіння кукурудзи з України до Євросоюзу — станом на початок серпня відвантажено 3 тис. т насіння.

Очікується, що сукупно експорт цього року в 16 разів перевищить минулорічний обсяг, говориться у повідомленні компанії.

Як зазначається, виробничий насіннєвий комплекс Corteva Agriscience в Полтавській області продовжує працювати, незважаючи на складнощі, викликані воєнною агресією росії проти України. В перші тижні війни виробництво було призупинено з міркувань безпеки, але за ініціативою самих співробітників через деякий час діяльність заводу відновили, щоб мати змогу забезпечити фермерів критично важливим для проведення посівної насінням найсучаснішої генетики Corteva, адже головним пріоритетом компанії була й залишається робота заради продовольчої безпеки.

«Від аграрного сектору України залежить продовольча безпека в багатьох регіонах світу, що переконливо доводять наслідки війни, розв’язаної росією, яка заблокувала українські порти, унеможливила експорт українського зерна та зробила реальним голод для багатьох країн світу.

Останніми роками Corteva нарощувала експорт, і тому навіть в умовах війни, коли логістика вкрай ускладнена, порти заблоковані, а дороги небезпечні, ми зробили все, щоб переналаштувати логістичні ланцюги і забезпечити постачання до інших країн. Нам це вдалося — протягом літа фермери багатьох країн ЄС отримали українське насіння кукурудзи бренду Pioneer® через налагоджені канали у Румунії та Угорщині», — говорить керівник відділу логістики Corteva Agriscience в Україні Андрій Литвиненко.

В умовах широкомасштабної війни рф проти України, щоб не наражатися на небезпеку, компанія відмовилася від постачання насіння українського виробництва наземним шляхом до країн Закавказзя та Середньої Азії. Натомість максимально розширила можливості постачання до ЄС.


Для довідки: Corteva Agriscience — це публічна, глобальна, винятково сільськогосподарська компанія, яка надає фермерам у всьому світі найповніше портфоліо в галузі — включаючи збалансований та різноманітний вибір насіння, засобів захисту сільськогосподарських культур та цифрові рішення, орієнтовані на максимізацію продуктивності для підвищення врожайності та рентабельності. Corteva Agriscience стала незалежною публічною компанією 1 червня 2019 року. Раніше компанія була сільськогосподарським підрозділом DowDuPont.