Corteva і Bejo домовилися про редагування генома

25 травня 2021, 15:58 2431

Компанія Bejo, голландський селекціонер овочевих культур, уклала неексклюзивну угоду про дослідження та комерційне ліцензування з міжнародною науково-дослідницькою компанією Corteva Agriscience та Інститутом Броуд Массачусетського технологічного інституту та Гарварду, що є американським біомедичним та геномним дослідницьким центром.

Згідно з угодою Bejo отримає доступ до інтелектуальної власності CRISPR-Cas9 для редагування геному для сільськогосподарських потреб, що дозволяє проводити дослідницькі роботи та програми, а також використовувати їх у потенційних майбутніх комерційних розробках. Поки, за умови діючого законодавства, компанія використовуватиме технологію CRISPR-Cas9 лише для дослідницьких цілей, йдеться у повідомленні Corteva Agriscience

«Технології редагування геному, такі як CRISPR-Cas9, відкривають можливості для пришвидшення програм селекції овочів у Bejo. Вони покращують наше розуміння генетики та надають інструменти для розвитку нових рис, таких як абіотичний стрес та стійкість до хвороб. Це допомагає фермерам вирощувати культури більш стійким способом та задовольняти зростаючий попит на здорове овочівництво у світі», — сказав директор з досліджень та розвитку компанії Bejo Берт Шрейвер.

Тепер Bejo має доступ до широкого спектру інструментів редагування геномів, що дозволить компанії зміцнити свою здатність виробляти більш ефективні сорти овочів та сприятиме вирішенню глобальних проблем харчування та стійкості. Тепер вони можуть застосовувати цю технологію для виробництва насіння овочів, зокрема капусти, цибулі, моркви та ін.

«CRISPR-Cas9 має величезний потенціал для розробки більш поживних, стійких та продуктивних культур. Ми пишаємося тим, що даємо можливість Bejo дослідити нові застосування цього потужного інструменту в овочевих культурах. Інвестиції Bejo у редагування геному відображають зростаючу впевненість у тому, що політичне середовище Європейського Союзу (ЄС) буде і надалі відкриватися, дозволяючи фермерам та споживачам ЄС отримувати вигоду від цієї інновації у селекції рослин», — зазначив керівник відділу технологій Corteva Agriscience Сем Ітінгтон.


Для довідки: Corteva Agriscience — це публічна, глобальна, винятково сільськогосподарська компанія, яка надає фермерам у всьому світі найповніше портфоліо в галузі — включаючи збалансований та різноманітний вибір насіння, засобів захисту сільськогосподарських культур та цифрові рішення, орієнтовані на максимізацію продуктивності для підвищення врожайності та рентабельності. Будучи представленою одними з найвідоміших брендів у сільському господарстві та маючи провідний у галузі портфель продуктів та технологій, що має значні можливості до зростання, компанія прагне працювати з зацікавленими сторонами всієї продовольчої системи, виконуючи своє зобов«язання збагачувати життя тих, хто виробляє, та тих, хто споживає, забезпечуючи розвиток майбутніх поколінь. Corteva Agriscience стала незалежною публічною компанією 1 червня 2019 року. Раніше компанія була сільськогосподарським підрозділом DowDuPont

Bejo — провідна міжнародна компанія, що спеціалізується на селекції, виробництві, переробці та продажі якісного насіння овочів. В асортименті налічується понад 1200 сортів овочів, Bejo пропонує повну програму для всіх ринків та широкого спектру клімату.