Агропродсервіс задоволений першими результатами обмолоту кукурудзи

27 вересня 2016, 09:32 2198

У господарствах компанії «Агропродсервіс» розпочали збирання кукурудзи на зерно на площі майже 6 тис. га.

Першими її збір розпочали у ТОВ «Агро-Ланівці» та філії «Вівся», повідомляє агрохолдинг.

Директор лановецької філії Іван Хаблюк задоволений першими результатами обмолоту кукурудзи. Незважаючи на засуху, гібрид «Вералія» видає на круг біля 9 т при вологості 18,5%. «Врахуйте, що цей гібрид у нас займає 20% від однієї тисячі гектарів усіх посівів кукурудзи. Правда, ще невідомо, яку врожайність покажуть решта гібридів», — говорить він, додаючи, що частина посівів ще й була пошкоджена липневими градобоями.

Як відмічають в компанії, говорити про загальні валові показники, а тим більше про середню урожайність кукурудзи ще рано. Але качани у своїй масі сформувались непогано.

Збирають кукурудзу прямим комбайнуванням. Для запобігання травмування насіння частоту обертання барабана зернозбирального комбайна «Клаас Лексіон–600» знизили до 490 обертів.


Для довідки: Потужності корпорації «Агропродсервіс» розташовані в трьох областях — Тернопільській, Львівській та Івано-Франківській. Основні напрямки діяльності — рослинництво, насінництво, виробництво комбікормів, свинарство, птахівництво і молочне скотарство. Земельний банк — 40 тис. га.