Агрохолдинги переходять у режим тотальної економії

04 січня 2023, 13:50 2072

Найбільші труднощі, з якими зіткнулися агровиробники, — це обігові кошти, тож довелося частково сіяти озимі без добрив і оптимізувати витрати цього року по максимуму.

Про це AgroPortal.ua розповів генеральний директор компанії «Росток Холдинг» Дмитро Купавцев.

«У планах — тотальна економія. Заощаджуватимемо на всьому, на чому вдасться. У першу чергу будемо економити на добривах, насінні, ЗЗР. Дуже, звичайно, не хочеться економити на хімії, адже в майбутньому це може погано відобразитися на врожаї. Але ми намагатимемося використовувати хімію за потребою. Те, що запланували, те і вноситимемо», — зазначає Дмитро Купавцев.

За його словами, також будуть скорочувати технологічні операції з обробки ґрунту. Оскільки в кризу потрібно оптимізувати витрати та зберегти компанію. 

«Через війну ми змінили структуру посівів на менш затратні культури (просо, соняшник), відмовившись від посіву дорогої кукурудзи. Загальні витрати мінеральних добрив на 1 га зменшилися на 30% через оптимізацію витрат. Насіння та посівний матеріал на 1 га зменшили на 23%, а засоби захисту рослин — на 25%», — розповідає Дмитро Купавцев.