Обсяги вирощування часнику в Єгипті знизилися на 30%, що пов'язано з надмірними посівними площами минулого сезону. Це призвело до падіння цін. Більшість виробників скоротили посівні площі цього сезону, щоб зберегти адекватні ціни.
Про це повідомив генеральний директор Green Point Мохамед Гомаа, пише FreshPlaza.
Відзначається, що минулого року виробництво цього овочу в Єгипті досягло 22 тис. т, що зробило країну першим арабським виробником часнику.
За словами Мохамеда Гомаа, цього року обсяги становитимуть близько 15 тис. т: «Проте є великий попит, і якість дуже хороша завдяки сприятливим погодним умовам. Ціни зростуть порівняно з минулим роком через зменшення посівних площ».
Він додає, що єгипетський часник має успіх у всьому світі: «Наш часник є одним із найдовговічніших сортів і цінується за гострий смак. Цибулини зберігаються до одного року в прохолодному, сухому та темному місці. Це зробило його затребуваним та збільшило виробництво останніми роками».