Світові ціни на цукор продовжують оновлювати мінімуми

21 серпня 2024, 11:12 1105

Цукор-сирець впав до найнижчого рівня за майже два роки на тлі щораз вищих оцінок обсягів постачання продукції з Бразилії.

Так, на біржі у Нью-Йорку контракти впали на 2,8%, до 17,52 центів за фунт — найнижчого рівня з жовтня 2022 року, пише Bloomberg.

Загалом ф’ючерси у серпні впали приблизно на 7%, оскільки високі темпи подрібнення цукрової тростини в Бразилії підвищили перспективи пропозиції, але комерційні гравці також дедалі більше стурбовані впливом сухої погоди.

«Оскільки температура в Бразилії зростає, а сильних дощів не буде, я думаю, що кошти просто слідують імпульсу та ігнорують потенційні небезпеки другої половини бразильського врожаю», — зазначив керуючий директор Paragon Global Markets Майкл Макдугал.

Виробництво цукру в Бразилії за рік по липень випереджає минулорічні темпи, але продуктивність знизилася в другій половині місяця через суху погоду, згідно зі звітом промислової групи Unica. Водночас ринок очікує деякий спад у бразильському виробництві, вважають аналітики ADM Investor Services.