Світові ціни на цукор упали до дворічного мінімуму

06 серпня 2024, 09:22 1650

Цукор-сирець подешевшав до найнижчого рівня за майже два роки через зростання пропозиції на світових ринках на тлі збільшення постачання з Бразилії та підвищення прогнозів виробництва в Індії.

Як пише Bloomberg, найактивніший контракт впав на 2,5% — до 17,64 центів за фунт, що є найнижчим показником з жовтня 2022 року.

Бразилія — найбільший у світі виробник цукру  експортувала близько 20 млн т з початку року по липень, що на 40% більше, ніж попереднього року, зазначив провідний аналітик Covrig Analytics Клаудіу Ковріг.

«Ринок може залишатися під тиском вхідних бразильських спотових обсягів і рішення фондів залишатися короткими», — сказав він.

Проте темпи експорту можуть зупинитися з листопада по грудень або навіть раніше, якщо сезон дощів розпочнеться вчасно в жовтні, додав фахівець. Очікується, що сприятливий мусон в Індії, яка є другим світовим виробником тростини, збільшить урожай сировини.

За даними метеорологічного департаменту Індії, сезон триває з червня по вересень, а кількість дощів наразі перевищує норму на 6%.