США потроїть інвестиції в екологічне сільське господарство

16 вересня 2022, 19:00 2229

Міністерство сільського господарства США (USDA) інвестує майже $3 млрд у проєкти зі скорочення шкідливих для клімату викидів від сільського та лісового господарства, потроївши фінансування, передбачене спочатку.

За даними Агентства з охорони навколишнього природного середовища, на сільське господарство припадає майже 10% викидів парникових газів у США, пише Reuters.

«Програма дозволить сільському господарству та лісовій промисловості США зайняти провідну роль на міжнародному рівні. Це справді важливий день для американського сільського господарства», — заявив міністр сільського господарства США Том Вілсак.

Програма фінансуватиме 70 проєктів у 50 штатах та Пуерто-Ріко, які заохочуватимуть фермерів різними способами скорочувати викиди. Зокрема, вирощувати покривні культури для покращення ґрунту та поглинання вуглецю, переробляти гній для скорочення викидів метану.

За словами Тома Вілсака, затверджені проєкти отримають $2,8 млрд, а їх розмір варіюється від 5 до 100 млн доларів. Наприкінці цього року планується другий раунд фінансування додаткових проєктів, пов'язаних із кліматом.

Як зазначається, USDA, яке мало намір витратити на цю програму $1 млрд, переглянуло обсяги фінансування після отримання 1050 заявок на участь у програмі на суму понад $20 млрд.