На полях Британії пропадає на $70 млн овочів та фруктів

16 серпня 2022, 18:00 7910

Свіжі продукти на десятки мільйонів фунтів стерлінгів залишаються гнити на полях Великої Британії, оскільки фермери не можуть залучити достатньо працівників для збору врожаю.

За даними опитування Національної спілки фермерів (NFU), у першій половині року виробники викинули фруктів та овочів на суму близько 22 млн фунтів стерлінгів ($27 млн), пише Bloomberg. Опитування представляє третину сектору садівництва, тому загальна цифра, ймовірно, перевищує 60 млн фунтів (близько $72 млн).

«Якісна, поживна їжа витрачається в той час, коли сім’ї по всій країні намагаються звести кінці з кінцями через стрімке зростання вартості життя. Витрати ростуть майже рекордними темпами. У той час як у багатьох сферах економіки не вистачає персоналу, до агросектору особливо складно залучити працівників, оскільки робота є сезонною і може означати довгі години фізичної праці за відносно низьку оплату», — прокоментував ситуацію заступник президента NFU Том Бредшоу.

Він зазначив, що набір персоналу з Європейського Союзу також ускладнив Brexit.

У той же час у Великій Британії зафіксовано найсухіший липень з 1935 року, що ще більше обмежує виробництво.

Близько 40% респондентів опитування NFU сказали, що вони зазнали втрат урожаю через брак працівників, і виробники очікують, що наступного року виробництво впаде ще на 4,4%.