В умовах кліматичної та геополітичної криз, які переживає світ, перехід на органічне виробництво є єдино правильним рішенням. Таким чином фермери будуть відмовлятися від викопного палива, відповідально використовувати ресурси та зменшувати викиди в атмосферу.
Таку думку висловила спеціаліст та член правління італійської асоціації Fruitimprese Veneto Іленія Нордера, пише FreshPlaza.
«Політична та екологічна роль органічного сектору зростає, як і пропозиція, але споживання та ринкова вартість стримуються. Зі зниженням купівельної спроможності споживачі змушені переглядати свої звички та пріоритети, змінюючи кількість, а іноді якість того, що вони купують», — додає експерт.
Іленія Нордера зазначає, що сьогодні галузь вимагає швидкої реакції від усіх операторів ринку — створювати більше приміщень, присвячених органічним товарам, з акцентом на їхні оригінальні характеристики та відмінні риси від продуктів масового виробництва.