Глобальний ринок молочних продуктів досягне $1167,93 млрд до 2031 року із середньорічним зростанням на 4,7% у період з 2024 по 2031 рік.
Такий прогноз зробили аналітики Meticulous Research.
Зазначається, що такий прогноз обуовлений зростанням населення планети, зміною харчових звичок, підвищенням обізнаності споживачів про харчові переваги та прогресом у технологіях переробки молока.
На думку фахівців, ключовими факторами зростання стануть:
Водночас фахівці прогнозують, що категорія сирів зареєструє найвищий приріст у 5,2% завдяки зростанню попиту на готові до вживання продукти, прийняттю фастфуду та зростанню популярності ароматизованих сирів і сирів у західному стилі.
«Органічне молочне виробництво швидко розвиватиметься завдяки зосередженню споживачів на екологічно чистих і преміальних продуктах. Вибір, який усвідомлює здоров’я, і занепокоєння щодо залишків антибіотиків у звичайних молочних продуктах спрямовують попит на органічні варіанти», — додають фахівці.
Сегмент роздрібної онлайн-торгівлі, як очікується, покаже середньорічний приріст на 5,3%, що відображає перевагу споживачів щодо зручних покупок і зростання платформ доставки їжі.