Виробництво цукру країнами ЄС у 2022/23 МР внаслідок несприятливих погодних умов знизилося на 12% порівняно з попереднім сезоном та склало 14,6 млн т.
Про це повідомляє «Укрцукор».
Зазначається, що низький рівень самозабезпечення викликав збільшення цін до 1 тис. €/т цукру, що майже вдвічі перевищує ціну середини минулого сезону.
Очікується, що така ситуація позначиться на збільшенні витрат європейських кондитерських підприємств, частину яких буде переведено на споживачів.
За прогнозами міжнародних аналітиків, у новому сезоні 2023/24 МР в ЄС виробництво цукру цінюється у 14,8-15,5 млн т внаслідок прогнозованого збільшення виробництва у Польщі, яке зможе компенсувати скорочення виробництва у Франції.