Обсяг виробництва яловичини в Бразилії 2024 року досягне рекордних 10,22 млн т на тлі активного експорту і зростання внутрішнього споживання.
Про це йдеться у прогнозі бразильської Національної збутової компанії (Conab), пише Reuters.
Експерти припускають, що 2025 року з початком наступного циклу, що супроводжується зменшенням забою худоби, можливе скорочення виробництва яловичини до 9,78 млн т (-4,3%).
Водночас наступного року очікується збільшення обсягу експорту бразильської яловичини до 3,66 млн т (+2,5%).
Виробництво курячого м'яса у Бразилії 2025 року вийде на рекордні 15,5 млн т (+2,1%), вважають аналітики, а його експорт збільшиться на 1,9% — до 5,2 млн т.
Conab зазначає, що у Бразилії є очевидна конкурентна перевага перед країнами, в яких зареєстровано спалахи високопатогенного грипу птахів. Крім того, бразильське тваринництво виграє від ослаблення реала і підвищення цін на яловичину через скорочення виробництва: у них з'явиться можливість пропонувати імпортерам м'ясо за вигідними цінами.