Аграрії Львівщини отримають відшкодування за насіння нішевих та овочевих культур

02 лютого 2023, 16:15 1390

Суб’єкти підприємництва Львівщини мають можливість отримати відшкодування до 50% вартості високорепродуктивного насіння нішевих та овочевих культур.

Про це повідомляють у Департаменті агропромислового розвитку Львівської ОВА.

Відзначається, що відповідний напрям передбачено у 2023 році Комплексною програмою підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області на 2021-2025 роки, яка вже розпочала діяти. 

За умовами програми відшкодуванню підлягає вартість придбаного та висіяного в поточному році сертифікованого насіння нішевих (гречки, проса, олійного льону, квасолі, гороху, вики, бобів, гірчиці, редьки олійної) та овочевих (капусти (білоголової, броколі, брюсельської, цвітної), столового буряку, моркви, цибулі, гарбузів, кабачків, патисонів, баклажанів, а також огірків, помідорів, перцю (які вирощуються у відкритому ґрунті)) культур не нижче першої репродукції або першого покоління гібриду.

Розмір відшкодування становить до 50% вартості, але не більше ніж 50,0 тис. грн одному суб’єкту підприємництва. 

«Щоб стимулювати розвиток регіонального виробництва овочів та нішевих культур, ми вирішили продовжити розпочату минулого року підтримку з обласного бюджету наших аграріїв шляхом відшкодування вартості сертифікованого насіння. Приймання документів за напрямом передбачено до 15 червня після подання звітності про завершення посіву сільгоспкультур, тож у аграріїв є можливість придбати якісне сертифіковане насіння і подати документи на відшкодування», — зазначила директорка департаменту Тетяна Гетьман. 

Детальніше ознайомитись з умовами участі у програмі, переліком та зразками документів.