Стартувала нова хвиля подання заяв на державні мікрогранти

01 лютого 2023, 20:00 2096

Українці, що хочуть отримати мікрогранти для започаткування чи розвитку свого бізнесу, з 1 лютого можуть подавати заявки на першу у 2023 році хвилю програми «Власна справа».

Про це говориться у повідомленні Міністерства економіки України.

«Мікрогранти на старт або розвиток власної справи — одна з найпопулярніших грантових програм «єРобота». Минулого року 3 300 українців отримали від держави підтримку у вигляді мікрогрантів від 50 до 250 тис. грн на реалізацію своїх бізнес-ідей. І цього року ми продовжуємо програму. Таким чином ми інвестуємо в розвиток малого бізнесу та активізацію економіки, а також стимулюємо покращення ситуації на ринку праці, адже ці підприємці створять десятки тисяч нових робочих місць», — повідомила перший віцепрем'єр-міністр України — міністр економіки Юлія Свириденко.

Отримати мікрогрант можуть як діючі підприємці, так і люди, що не мають досвіду підприємницької діяльності. Щоб отримати кошти, потрібно подати заяву та бізнес-план свого проєкту через сайт «Дія». Після перевірки наданих документів, оцінки бізнес-плану, а також кредитної історії заявника йому потрібно пройти співбесіду з фахівцями Держслужби зайнятості, за результатами якої службою ухвалюється рішення про надання чи відмову у наданні мікрогранту.

Уточнюється, що за цією програмою можна отримати мікрогрант на старт або розвиток бізнесу від 50 до 250 тис. грн. Обов'язковою умовою отримання мікрогранту є створення 1-2 нових робочих місць залежно від суми наданого мікрогранту. У 2022 році відбулось 12 хвиль подання заяв на отримання мікрогрантів, кожна з яких тривала 2 тижні. Загалом було видано мікрогрантів на 777 млн грн.